Zorgcoördinatoren scherpen de zaag in Rotterdam

Druk, druk, druk …. Dat lijkt de eeuwige mantra van de zorgcoördinator te zijn. Desondanks maakten zo’n 40 zorgcoördinatoren op donderdag 12 juni tijd vrij om tijdens een bijeenkomst van “Voorkomen is beter” te luisteren naar een inspirerende inleiding van Kees van Overveld. 

Kees2Dat was een verstandige keuze. “De zaag scherp houden” is niet de onbelangrijkste van de zeven gewoonten die Stephen Covey beschrijft in zijn boek “Seven habits of highly effective people.” Met een botte zaag ben je drukker dan nodig. En welke zorgcoördinator wil niet “highly effective” zijn?

Kees van Overveld onderstreepte het belang van sociaal emotioneel leren en brak een lans voor het professioneel begeleiden van het groepsvormingsproces. Dan steek je energie in het voorkomen van pesten, en dat heeft meer rendement dan energie steken in het aanpakken ervan. De zorgcoördinator moet volgens Kees van Overveld preventiemedewerker worden. Alle deelnemers kregen het nieuwe boek “Groepsplan gedrag in het voortgezet onderwijs” mee naar huis. Stof tot nadenken genoeg.

Kees van Overveld is vooral benieuwd of zorgcoördinatoren het boek zullen aangrijpen om wezenlijke veranderingen in het voortgezet onderwijs tot stand te helpen brengen.

Op 26 juni, 30 juni en 1 juli zijn er bijeenkomsten van “Voorkomen is beter” in respectievelijk Amsterdam, Amersfoort en Eindhoven. Inschrijven is nog mogelijk tot en met 20 juni.

Ga voor meer informatie en inschrijving naar de website van Voorkomen is beter

 

Plaats een reactie